top of page
image00001%252520(1)_edited_edited_edite

PILATES EQUIPMENT

De Pilates equipment lessen zijn exclusieve lessen op apparaten die uitdagen in het verkrijgen van kracht en souplesse. Trainen op de apparaten; Cadillac, Reformer, Chair en Ladder Barrel, zoals de Pilates apparaten heten, is een vorm van Pilates waar vroeger het eigenlijk allemaal mee begonnen is. Later is daar Springboard bij gekomen. Al in de Eerste Wereldoorlog werden zieken in de ziekenboeg van de gevangenissen getraind in hun bed met de veren die zij onder het bed vandaan haalden. Joseph Pilates, de grondlegger van Pilates, heeft deze apparaten voor het eerst ontwikkeld. 

De apparaten werken op spieruithoudingsvermogen, coördinatie, stabiliteit, tonus en flexibiliteit. De veren op het toestel geven steun en weerstand. De training wordt aangepast aan de persoon en is uitermate geschikt bij rug-, nek-, schouderklachten of verminderde flexibiliteit. De mogelijkheden van de apparaten zijn bijna eindeloos.

REFORMER

De Reformer is waarschijnlijk het meest populaire apparaat van Pilates. Het is een traditioneel apparaat. Deze training is geweldig voor mensen die herstellen van een blessure of voor mensen die op zoek zijn naar precieze kernbewegingen en die meer spieren willen isoleren dan bij Pilates op een mat. Het is ook een geweldige optie voor herstel met weinig impact en revalidatie van blessures.

De Reformer werkt op spieruithoudingsvermogen, kracht en tonus, verbeterde flexibiliteit en daagt de coördinatie en beheersing uit. De veren op het toestel geven steun en weerstand. De training wordt aangepast aan de persoon en is uitermate geschikt bij rug-, nek- en schouderklachten of verminderde flexibiliteit. De mogelijkheden van de Reformer zijn bijna eindeloos.

 

 

WUNDA CHAIR

De Wunda Chair is het meest “advanced” van alle Pilates-apparatuur. De Pilates-stoel is in feite een doos met aan 1 kant een groot pedaal die kan worden ingedrukt tegen de weerstand van veren in. Zelfs de oefeningen voor beginners kunnen behoorlijk uitdagend zijn. Voor cliënten die zwak en/of onstabiel zijn, kan het nodig zijn om de oefeningen aan te passen of aan andere apparaten te werken voordat ze naar de Chair gaan. De Pilates Wunda Chair werkt op spieren versterken, spierspanning verbeteren, de flexibiliteit vergroten, het herstellen van blessures, sportprestaties verbeteren en het verbeteren van pré- en postnatale fitheid.

 

 

SPRINGBOARD

Als je nog nooit eerder met veerweerstand hebt gewerkt, moet je het proberen. Het daagt je lichaam op een heel andere manier uit dan de typische gewichtsweerstand. Elke arm of been heeft zijn eigen afzonderlijke weerstand. Daarom zal een dominante arm of been merkbaar worden. Het dwingt je om te balanceren en te stabiliseren. De Springboard biedt opties voor zijwaarts buigen en draaien (rotaties) die verder gaan dan de standaard Pilates-mat. Deze verhoogde mobiliteit van de wervelkolom geeft een aangenaam gevoel en leidt tot souplesse van het gehele lichaam. Springboard geeft je een betere functionele kracht, flexibiliteit, houding en uitlijning.

 

CADILLAC

De Cadillac is het grootste apparaat van Pilates. Balansio werkt met een kleinere versie. De Cadillac combineert mat-oefeningen met de weerstand van veren. Cadillac-oefeningen richten zich vaak op een specifiek lichaamsdeel, terwijl Mat, Reformer en Wunda Chair vaak het hele lichaam tegelijk gebruiken. De Cadillac is het meest geschikte apparaat om te werken aan bepaalde uitlijningskwesties en om van blessures te herstellen. Het geeft indrukwekkende resultaten!

bottom of page