top of page
DSC_1857_edited_edited_edited.jpg

PILATES MAT EN EQUIPMENT

Pilates is een full body training. Je ontwikkelt en verbetert:

 

  • De algemene lichaamshouding

  • De kracht, flexibiliteit, balans, coördinatie en stabiliteit

  • De spierspanning (tonus) via langzame soepele bewegingen

  • De bewustwording van lichaamshouding en vaardigheden

  • Een betere bloedcirculatie

 

Niet sporters

Pilates is zeer effectief voor niet sporters. Het legt een goede basis om in het dagelijks leven te kunnen functioneren en vergroot de bewegingskwaliteit en daardoor de levenskwaliteit. Pilates zorgt tevens voor het voorkomen van blessures en het versnelt het revalideren van blessures. 

Sporters

Voor (top)sporters verbetert Pilates per direct de sportprestaties. Het atletisch vermogen neemt sterk toe door het bijzondere beweegprogramma dat Pilates biedt. Pilates is daarom een onmisbare aanvulling op ieder sportprogramma van een sporter die zijn sport serieus neemt. 

Wat is Pilates? 

Pilates werd 100 jaar geleden ontwikkeld door de Duitse atleet en bewegingspionier Joseph Pilates. Hij haalde zijn inspiratie uit gymnastiek, yoga, boksen en zwemmen. Aanvankelijk creëerde hij een methode die hij Contrology noemde. In de jaren dertig van de vorige eeuw werd Contrology populair onder balletdansers en moderne dansers, die naar de Pilates’ studio in New York kwamen om te herstellen van blessures. Al snel waren zij verkocht. Sindsdien is de methode verder ontwikkeld en worden voortdurend de laatste ontwikkelingen op het gebied van bewegingsleer erin opgenomen. 
 
De Pilates methode: waarom is het zo doeltreffend?
De focus op de houdingsspieren van het lichaam is de essentie van Pilates. Het brengt het lichaam in de juiste “alignment” en leert het lichaam efficiëntere bewegingspatronen aan. Verder worden de spieren lang en sterk, in plaats van kort en gedrongen. Pilates legt de nadruk op een juiste uitvoering van de beweging, met minder herhalingen. Pilates is ook een discipline die je sterker bewust maakt van je eigen lichaam, je kracht en grenzen, zodat je het beter gebruikt. Het programma, goed voor lichaam en geest, berust op 6 principes die de sleutel vormen tot succes: ademhaling, concentratie, centrering, controle, flow en precisie. Het zijn precies deze principes die ook als uitgangspunt genomen kunnen worden voor een krachtige levensstijl. En hierdoor is Pilates veel meer dan een beweegprogramma.

 

Hoe start je met Pilates?

Om te starten wordt er gebruik gemaakt van een intake. Een sterke start vormt immer de basis om in korte tijd toe te werken naar een bijzonder fysiek effect en het speciale gevoel dat Pilates oplevert. Het is een gevoel van een wedergeboorte, een soort van renaissance. De intake start met een analyse van jouw houding. Dit is de basis van het programma dat wordt gemaakt op maat van jouw doel en ambitie. Samen met jou wordt de ideale lichaamspositie doorgenomen zodat duidelijk wordt waar naar toe gewerkt gaat worden. En aan de hand van plaatjes en video’s wordt getoond welke spieren zullen worden getraind om te komen tot de ideale houding met alle voordelen die daaruit voortkomen. 

Pilates is dus ook een educatie gericht programma. Daarom is de 1 op 1 begeleiding en het op maat programma van belang omdat het gaat om de specifieke aanpak van het lichaam. En omdat je gedurende het leven een unieke lichaamshouding hebt gecreëerd met zijn unieke goede en minder goede kwaliteiten, ben je het ook waard een uniek programma aangeboden te krijgen en te ervaren. Jong en oud, man en vrouw, beginner en gevorderd, iedereen kan profiteren, en voor iedereen is het haalbaar en effectief, juist vanwege het individuele programma.  

 

Missie voor iedereen

Het opnieuw ontwerpen en bereiken van een lichaamshouding via focus en controle voor de rest van het leven met oog voor een gracieuze houding, en een sterk lichaam met oog voor controle, flexibiliteit en lengte. Een leven lang fit zijn bereik je met Pilates.

bottom of page